Srbija pobedila Mađarsku

15:44 15. 02. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

DOHA - U meču za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Dohi, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Mađarsku sa 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) i za peto mesto boriće se protiv Grčke, koja je posle izvođenja peteraca savladala Crnu Goru sa 14:13.

U duelu protiv branioca titule vaterpolisti Srbije su prikazali dosta bolju igru nego u četvrtinalu protiv Hrvatske i do pobede su stigli zahvaljući izvanrednom branjenju igrača manje.

Taj segment igre protiv Hrvata je bio veoma loš, a danas je funkcionisao gotovo nestvarno dobro, jer su Mađari realizovali samo tri od 12 napada sa igračem više.

Veliku razliku u odnosu na duel protiv Hratske napravio je i golman našeg tima Radoslav Filipović, koji je u četvrtfinalu imao samo tri odbrane, dok je danas uspeo da zaustavi čak 12 šuteva.

Danas je u velikoj meri popravljena i igra sa igračem više, jer smo postigli četiri gola iz osam napada sa brojčanom prednošću, što je protiv ekipa kakva je Mađarska dobar učinak.

Treba reći da je reprezentacija Srbija danas bila oslabljena, jer u timu nije bilo našeg najboljeg strelca Dušana Mandića, koji je na utakmici protiv Hrvatske dobio crveni karton. (kraj) is/bdr

Share: