Kazne 500.000 dinara

20:08 31. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će od večeras zajedničke ekipe inspektora Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja ljudi u broju većem od dozvoljenih 30 i da će protiv prekršilaca podnositi prijave, a da su kazne minimum pola miliona dinara.

Lončar je za TV Pink rekao da je Krizni štab prošle nedelje relaksirao neke mere zbog dobrih rezultata, računajući na ličnu odgovornost i poštovanje mera, ali da se to nije desilo.

"Danas smo imali vanrednu sednicu štaba jer ne želimo da ugrozimo polazak u školu i zdravstvene radnike. Dobili smo snimke okupljanja u zatvorenom prostoru sa 200, 300, pa do 600 ljudi, 'pena partija' sa više stotina učesnika, a nije vreme za to i odlučili smo da to nećemo tolerisati", rekao je ministar.

On je dodao da je do sad napisano oko 100 prekršajnih prijava, a da će od sada zajedno pripadnici Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja, kao i da je otvoren broj 011-635 03 22 na koji građani mogu prijaviti one koji ne poštuju mere. (kraj) vbr

Share: