Umro Srđan Suki Sulejmanović

20:20 24. 09. 2020. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Jedan od najboljih foto-reportera sa ovih prostora Srđan Suki Sulejmanović, preminuo je u 53. godini, javlja Radio-televizija Srbije, a vest su objavile i njegove kolege i prijatelji na društvenim mrežama.

Fotoreporter agencije EPA Srđan Suki Sulejmanović rođen je u Beogradu 1967. godine, fotografijom je počeo da se bavi krajem osamdesetih, a agenciji EPA pridružio se 1993. godine.

Od tada je pokrivao brojne događaje – rat na prostoru bivše SFRJ, rat u Iraku, aktivnosti pape, Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu, te brojne sportske događaje širom sveta, među kojima i takmičenje u Formuli 1, kao jedan od retkih fotografa koji su radili taj posao.

U jednom intervjuu rekao je kako ima jedan od najboljih poslova na svetu za koji je, kako je govorio, neophodno rizikovati i stalno učiti, navodi RTS.

Prijatelji i kolege opraštaju se od Sukija Sulejmanovića na društvenim mrežama, odajući mu priznanje za izuzetan profesionalni opus, kolegijalnost i posvećenost poslu fotoreportera koji je iza sebe ostavio bogat porfolio. (kraj) vip/dj

Share: