Opasne privatne proslave

17:58 14. 10. 2020. FoNet | Branko Vučković

Beograd - Ne smemo da dozvolimo da zbog neodgovornosti manjine ugrozimo poslovanje privrede, radna mesta i odvijanje nastave u školama, izjavio je danas gradonačelnik Kragujevca i predsednik gradskog Kriznog štaba Nikola Dašić.

On je na pres konferenciji Kriznog štaba istakao da, prema izveštajma epidemiološke službe, na osnovu praćenja kontakata najviše novozaraženih dolazi sa privatnih proslava, koje su održane u ugostiteljskim objektima koji svoj rad nisu uskadili sa merama Vlade Srbije.

Pozivajući se na nadležne gradske službe, Dašić je ocenio da se u gradskom prevozu propisane mere poštuju, kao i u većem delu institucija, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, ali ima dosta slučajeva u kojima se mere "ne primenjuju u potpunosti, onoliko koliko zahteva složena situacija".

Naš cilj je da obezbedimo maksimalno poštovanje mera u gradu. Kragujevac ima resurse da to obezbedi, rekao je Dašić i najavio da će shodno tome Grad pojačavati kontrolu trgovinskih i ugostiteljsksih objekata, javnih institucija, privatnih preduzeća i svih drugih objekata u kojime je moguće brzo širenje zaraze. (kraj) is/bv/dpv

Share: