Na vlasti su bahati

10:30 15. 10. 2020. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Novinar lokalnog portala Žig Info iz Grocke Milan Jovanović, kome je zbog izveštavanja o korupciji zapaljena kuća, ocenio je da je u interesu svih, a pogotovo mladih, da konačno bude osuđen jedan od političara koji je proneverio novac.

Jovanović je u intervjuu za "Vreme" rekao da u svojoj dokumentaciji ima ugovor o spornoj gasifikaciji opštine Grocka, koji su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Zorana Mihajlović, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i firma Milenijum, kojoj je uplaćeno 29,36 miliona evra da izvede radove gasifikacije.

"(Tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub) Simonović preko noći otvara svoju firmu i sklapa ugovor sa firmom Milenijum kao podizvođač radova. I sad, možete misliti, predsednik opštine sam sebi piše nalog, novac prebacuje na svoju firmu i na svoje ime. Dolazili su kod mene i članovi Srpske napredne stranke (SNS) i upozoravali da prestanem da pišem, ali ja nisam hteo", rekao je Simonović za "Vreme".

Jovanovićeva kuća zapaljena je 12. decembra 2018. godine, a u toku je sudski postupak protiv petoro optuženih, na čelu sa Dragoljubom Simonovićem. (kraj) vip/mr/dj

Share: