Obezbeđivanje boljih uslova života

12:56 15. 10. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je, povodom Međunarodnog dana slepih, posetio su Gradsku organizaciju slepih i slabovidih Beograda u kojoj se već tri decenije obeležava taj značajni datum, saopšteno je iz Ministarstva.

Obezbeđivanje boljih uslova života osobama sa invaliditetom prioritet je rada Vlade. Uspostavili smo drugačiji način komunikacije i saradnje sa udruženjima i savezima osoba sa invaliditetom, i njima prepustili da nam kažu koje su to njihove potrebe i u čemu možemo da im pomognemo. Tako znamo da zaista pružamo pomoć tamo gde im je najpotrebnija, rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo i da je Ministarstvo finansiralo i nabavku softvera - sintetizatora govora za android mobilne telefone, koji slepim i slabovidim osobama omogućava da na najkvalitetniji način koriste mobilni telefon, a u prethodnom periodu podržana je realizacija više projekata adaptacije, opremanja i digitalizacije sadržaja biblioteke "Dr Milan Budimir”, koja je najveća za slepe osobe na Balkanu. (kraj) vip/dal/dj

Share: