Novi Sad: Bolnica na Sajmu

21:46 04. 12. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Novi Sad - Hala 1 Novosadskog sajma u roku od 24 časa pretvorena je u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima kovida-19, saopšptila je večeras gradska uprava Novog Sada.

"Zajedničkim zalaganjem Grada Novog Sada, Ministarstva odbrane, pripadnika Vojske Srbije i brojnih volontera završena je adaptacija Hale 1, a taj prostor posetili su ministar odbrane Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, navodi se u saopštenju.

Stefanović i Vučević saglasili su se "da su svi uslovi za pristojan smeštaj i zbrinjavanje pacijenata postignuti, i to u rekordnom roku". "Ono što je bilo najavljeno učinjeno je za samo jedan dan, tako da je hala na Novosadskom sajmu spremna da radi u narednom periodu kao privremena kovid bolnica. To je prouzrokovano pogoršanjem epidemiološke situacije u ovom delu Vojvodine", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, navodeći da sad Klinički centar Vojvodine i zdravstveni sistem treba da preuzmu Halu 1 i odrede kada će početi prijem pacijenata u tu privremenu bolnicu.(kraj) vip/dpv

Share: