Jelena Zorić!

13:07 13. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Novinarka TV N1 Jelena Zorić ovogodišnja je dobitnica nagrade "Aleksandar Tijanić", koju Udruženje novinara Srbije dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

"Reporterskim javljanjem s julskih protesta ispred Skupštine Srbije, reporterka TV N1 napravila je veliki iskorak u izveštavanju s lica mesta o burnim uličnim događajima čiji je tok nemoguće predvideti u politički duboko polarizovanom društvu", navodi se u saopštenju.

Jelena Zorić, piše u obrazloženju, pokazala je kako se to radi bez predrasuda i bez favorizovanja učesnika, ma ko bili i ma kojim političkim opcijama pripadali.

Žiri za nagradu "Aleksandar Tijanić" odlučio je većinom glasova da je Jelena Zorić u novim okolnostima potvrdila reči Aleksandra Tijanića da bez integriteta nema ličnosti, bez ličnosti nema građanske hrabrosti i odgovornosti, bez građanske hrabrosti i odgovornosti, nema demokratije.

Raniji dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić i Živojin Rakočević. (kraj) vbr/ivt/nm

Share: