Počela vakcinacija

21:10 25. 12. 2020. FoNet

SEVERNA MITROVICA - Na severu Kosova danas je počeka vakcinacija protiv korona virusa, zahvaljujući Fajzer-Biontekovim vakcinama koje su prosleđene iz Srbije, a odziv najstarijih građana, prema izjavama medicinskih radnika, veliki je u Severnoj Mitrovici i Leposaviću.

"Mi smo prezadovoljni i presrećni, sami naši pacijenti su izuzetno zadovoljni, jer su među prvima primili vakcine koje su od izuzetne važnosti za kvalitet njihovog života, a u dogledno vreme vakcinacija će biti nastavljena", izjavila je direktor Doma zdravlja u Severnoj Mitrovici Mirjana Nikolić.Kako je rekla dr Nikolić, prioritet u ovom momentu imaju stariji od od 65 godina, odziv pacijenata je veliki, "a tako će biti u narednom periodu".

I u Leposaviću su ispred lokalnog Doma zdravlja najstariji, u redu, sa zaštitnim maskama na licu, čekali da prime Fajzer-Biontek vakcinu.Miroslavu Niniću iz Leposavića se, kako je izjavio, danas "ostvario san"."Upravo sam primio vakcinu i danas sam posebno srećan čovek, i zahvalan čovek. Srećan sam zato što se ovim činom svrstavamo u evropske građane. To je za mene posebno. Cela Evropa priča i ja sam sanjao o tome, a evo danas taj san se ostvario", rekao je Miroslav Ninić. (kraj) dep

 

Share: