Počasno u NUNS

01:36 30. 12. 2020. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) jednoglasno je odlučio da za počasne članove Udruženja imenuje epidemiologa i publicistu profesora dr Zorana Radovanovića i uzbunjivača iz Valjeva Aleksandra Obradovića, saopštio je večeras NUNS.

Za počasne članove NUNS bira istaknute pojedince i osvedočene prijatelje Udruženja, koji svojim delovanjem doprinose ostvarenju ciljeva NUNS, a u obrazloženju odluke stoji da su Radovanović i Obradović svojim javnim angažmanom i saradnjom sa novinarima i medijama u potpunosti zaslužili počasno članstvo u Udruženju, navdoi NUNS.

Ističe se da je profesor dr Zoran Radovanović "utemeljitelj moderne epidemiologije" u Srbiji, i da je "odavno prisutan na javnoj sceni i nikada nije bežao od javnog dijaloga" već, naprotiv, "svoje stavove iznosi hrabro, precizno" i naučno potkrepljeno, "ne ustežući se da oponira moćnim vlastodršcima".

"U poslednjih godinu dana, od prvih naznaka dolaska zaraze i u proteklim mesecima pandemije jedan je od najzahvalnijih sagovornika novinarima, a i najvrednije je što radovno piše tekstove u dnevnim novimama i nedeljnicima, objašnjavajući pravo stanje stvari u ovo krizno doba i otvarajući oči javnosti u vremenu silnih manipulacija i dezinformacija", obrazložio je NUNS.

Udruženje podseća da je uzbunjivač iz valjevske fabrike Krušik, Aleksandar Obradović, u septembru prošle godine uhapšen jer je medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje da su pojedine privatne firme imale privilegovan položaj u Krušiku. (kraj) vip/dpv

Share: