Društvene mreže šire sumnju

09:06 12. 01. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Bojan Trkulja, direktor farmaceutskog udruženja Inovia, preko koga u Srbiji radi i američki Fajzer, izjavio je za Glas Amerike da treba očekivati da ova kompanija nedeljno isporučuje Srbiji 15 do 20 hiljada doza vakcine, na šta treba dodati i pola miliona najavljenih doza ruske vakcine, kao i milion doza kineske Sinefarm vakcine.

"Ako ti tako bilo i ako bi to bile brojke, to ne bi bilo loše, s obzirom na broj ljudi koji imamo u našoj zemlji i na neki obuhvat vakcinacije koji bi bio neophodan da se dogodi. Ali, s obzirom da je situacija vrlo fluidna - tek kako vreme bude proticalo moćićemo da vidimo da li ta količina vakcina koja je zaista i poručena stiže u dinamici u kojoj je bilo planirano", istakao je Trkulja u izjavi za Glas Amerike.

Od te dinamike pristizanja vakcina zavisiće i sprovođenje plana vakcinacije koji je izradio Insitut Batut, a na pitanje o slabom odzivu ne samo običnih građana, već i lekara vakcinaciji, Trkulja ističe da je to vrlo kompleksno pitanje koje zadire mnogo dalje od aktuelne pandemije. (kraj) lj/dj

Share: