Godišnji odmori neće propasti

16:56 14. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je Zaključak kojim preporučuje svim poslodavcima na teritoriji Srbije da zaposlenima koji nisu iskoristi sve dane godišnjeg odmora za prošlu godinu omoguće da taj odmor započnu i iskoriste u 2021. godini, javlja portal Biznis.rs.

Ukoliko to nije moguće, preporuka je da bar prvi deo od najmanje dve radne nedelje neprekidno iskoriste zaključno s 31. decembrom 2021. godine, a preostali deo zaključno s 30. junom 2022.

Preporuka je, poručuju iz Vlade Srbije, i da poslodavci zaposlenima koji nisu iskoristili deo godišnjeg odmora iz 2019. godine omoguće da taj deo godišnjeg odmora iskoriste najkasnije do 30. juna 2021. godine, a pre korišćenja pripadajućeg godišnjeg odmora za 2020.

Kako naglašavaju u Vladi Srbije, mnogi zaposleni nisu bili u prilici da iskoriste godišnji odmor, što zbog prirode posla u vanrednim okolnostima, usled epidemije virusa korona ili zbog bolovanja koje su bili primorani da uzmu, jer su virusom zaraženi ili su, zbog kontakata s obolelim, bili u samoizolaciji. (kraj) def

Share: