Registrovani Tanjugovi servisi

19:56 09. 03. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug i servisi te agencije izbrisani su danas iz Agencije za privredne registre (APR), a istovremeno je beogradska firma "Tačno", koja je krajem prošle godine stekla pravo da koristi imovinska prava i žigove te agencije, registrovala šest Tanjugovih servisa, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu APR je objavljeno da je preduzeće Tanjug obrisano iz registra, a prijavu je podnela Branka Đukić koja je bila dugogodišnja direktorka te novinske agencija.

Osim što je obrisano Javno preduzeće, na sajtu APR je objavljeno da se brišu i servisi te agencije iz Registra medija, ali istovremeno je danas u istom registru objavljeno da je firma "Tačno" iz Beograda registrovala novih šest servisa.

Tanjug servis vesti, Tanjug servis vesti na engleskom, Tanjug foto servis, Tanjug video servis, Tanjug lajvstrim (livestream) i Biz servis (Tanjug) od danas se nalaze u Registru medija, a njihov izdavač je firma "Tačno", dok su isti urednici koji su bili upisani u ugašene servise Tanjuga, urednici i tek registrovanih servisa. (kraj) vip/ivt/dpv

Share: