Predata kandidatura Rakočevića

17:29 13. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Članica Udruženja novinara Srbije (UNS) Jelena Petković objavila je na Fejsbuku da je danas "imala čast da preda kandidaturu novinara i pesnika Živojina Rakočevića za predsednika UNS".

Kako je objasnila, "novinar i član Uprave UNS Živojin Rakočević biće kandidat za predsednika UNS, nakon što ga je predložilo više od 50 novinara, u skladu sa procedurom predviđenom za izbornu skupštinu zakazanu za 29. maj u Beogradu".

"Obrazložena kandidatura sa svojeručnim potpisima novinara, članova UNS, koji su predložili Rakočevića danas je predata sekretrijatu UNS", istakla je Petković.

Rakočević više od decenije piše za "Politiku", član je Uprave UNS, a potpredsednik najstarijeg srpskog novinarskog udruženja bio je od 2009. do 2013. godine.

Jedinstven je novinar u srpskom medijskom prostoru. Borben i uporan, ali pitom i razborit, spada u najzaslužnije pojedince za osnivanje, razvoj i opstanak srpskih medija na Kosovu i Metohiji nakon NATO agresije 1999. godine, naglašava Petković

Prema njenoj oceni, "nemerljive zasluge ima za okupljanje novinara i jačanje UNS na Kosovu i Metohiji", ali i za izrastanje UNS u "najjače regionalno novinarsko udruženje nakon 2000. godine".

Rakočević je izvanredan tumač društvenih zbivanja u Srbiji i regionu. Spada u retke novinare uvažene na različitim stranama podeljene srpske medijske i novinarske scene, ističe Petković. (kraj) def/dpv

Share: