Vaskrs je novo stvaranje

12:54 01. 05. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista, braćo i sestre i draga deco duhovna, najveći je događaj u istoriji vidljivog i nevidljivog sveta, zato je on neponovljivi događaj, novo stvaranje, a za čoveka novo rađanje, poručio je poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijarh Porfirije u Uskršnjoj poslanici.

Patrijarh Porfirije je naglasio da je najbitnije da "poznamo dubinu i visinu tajne Vaskrsenja, da u nju verujemo i njome se spasavamo".

"Ne dopustimo da nam praznik Vaskrsenja Hristova bude praznik običaja, kao što često čujemo, već praznik novog života, nove nade, nove tvari. Upravo na takvo slavlje i veselje poziva nas Crkva", poručio je patrijarh.

Pozvao je duhovnu decu "na radost Vaskrsenja, kako bismo odagnali od sebe tugu našeg života, tugu koja nas je, evo više od godinu dana, pritisla, tugu koja se uselila u svaku poru našeg života, tugu koja je mnoge kuće zatvorila".

"Ustanimo, i veselimo se, i pobedonosno kličimo jedni drugima: Hristos vaskrse!", poručio je patrijarh Porfirije. (kraj) zvs/lj/mr/dpv

Share: