Patrijarh s beskućnicima

19:17 02. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije proveo je Vaskrs s beskućnicima, s kojima je ručao u crkvenoj narodnoj kuhinji, a potom je podelio pakete bolesnim mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici “Tiršova”.

"Bog nas voli. I Bog je danas pokazao beskrajnu ljubav prema čitavom ljudskom rodu... Nema opravdanja za malodušnost, nema opravdanja za bilo koju vrstu odustajanja od života, svi imamo faze uspona i pada... I ovaj današnji dan pokazuje ne samo da nismo izgubili nadu, nego da smo prepuni entuzijazma i sigurnosti da možemo biti ljudi koji su radosni. Radost neka bude ono što je naš cilj. Sledeći put da se nađemo da pevamo, narodne srpske pesme, možemo i strane", poručio je patrijarh ljudima bez doma.

Tokom posete "Tiršovoj", patrijarh je rekao da se u bolnici najbolje vidi ta najdublja tajna, da ljubav znači staviti sve ono što imaš na raspolaganje za radost, za život, za lepotu drugoga.

"Ja sam s jedne strane bio duboko pogođen u susretu s decom koja pate nezasluženo od najtežih bolesti, ali s druge strane i fasiciniran ljubavlju, požrtovanošću i spremnošću svih onih koji rade u ovoj bolnici da sve što znaju i imaju stave na raspolaganje", rekao je patrijarh. (kraj) dep

 

Share: