Kamen temeljac za Biosens

16:00 25. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

NOVI SAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je u Novom Sadu polaganju kamena temeljca za izgradnju Instituta BioSens, navodeći da to nije samo temelj za jednu zgradu, već za dalji naučni napedak Srbije i njeno dalje pozicioniranje na inovacionoj mapi sveta.

Brnabić je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što simboličnim postavljanjem kamena temeljca BioSens institut prestaje da bude podstanar i da pozajmljuje prostorije u Rektoratu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Grad investirati 60 miliona u infrastrukutru, pešačke staze i parking mesta, a Ulica dr Zorana Đinđića biće produžena za oko 150 metara.

Šef Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi je naglasio da ta finansijska institucija želi da pomogne svima na evropskom putu u procesu modernizacije.

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčič Štamcar naglasila je da uticaj Instituta prevazilazi granice Srbije, jer će uticati na region i celu Evropu u oblasti održive poljoprivrede, "što je dokaz da EU računa na Srbiju". (kraj) is/ivt/nm

Share: