"Arena" van kovid režima

17:13 26. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio je danas timu od 16 vojnih lekara, devet medicinskih tehničara i više desetina logističara, koji su predvođeni pukovnikom Radivojem Anđelkovićem, gotovo godinu dana u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj "Areni" spasavali živote ljudi, saopštilo je Ministarstvo.

Počev od jula prošle godine, tokom dva perioda rada, kroz kovid bolnicu u "Areni" prošlo je ukupno 5.400 pacijenata. Iz te privremene bolnica uoči vikenda otpušteni su poslednji pacijenti, a po okončanju njenog rasformiravanja ona će u petak prestati da radi.

Stefanović je zahvalio ponaosob svim pripadnicima koji su u dva navrata bili angažovani u "Areni": Radivoju Anđelkoviću, glavnim medicinskim koordinatorima Predragu Bogdanoviću i Veljku Miliću, pukovnicima Miroslavu Diniću i Dejanu Marinkoviću, potpukovnicima Draganu Mariću, Dejanu Iliću, Borisu Džudoviću i Draganu Mariću, kapetanima Miloju Pantoviću, Miloju Steviću, Danijelu Cuci, Nemanji Okiciću i vojnim službenicima Dejanu Pilčeviću, Marini Plemić, Danijeli Pajić i Zorani Kremić. (kraj) vbr/dpv

Share: