Za i protiv zakona

21:13 15. 06. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Direktor Beograd Prajda Marko Mihailović ocenio je danas da je Srbiji neophodan zakon o istopolnim zajednicama zato što istopolne zajednice postoje, dok potpredsednik Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić smatra da je Nacrt ovog zakona u suprotnosti sa Ustavom i da bi problemi LGBT zajednice mogli da budu rešeni izmenom postojećih zakona.

"Srbiji je neophodan zakon o istopolnim zajednicama zato što one postoje, gej ljudi postoje i ne vidim razlog zašto ta vrsta društvenog odnosa ne bi bila obuhvaćena zakonom, s obzirom da je uloga države i zakona da reguliše društvene odnose", rekao je Mihailović na tribini "Koliko je Srbija daleko od zakona o istopolnim zajednicama", koja je održana u organizaciji Udruženja "Regional" i Fondacije "Fridrih Nojman".

On je istakao da u Srbiji vidi opšte nerazumevanje osnovnih vrednosti ljudskih prava i poštovanja života građana ove zemlje.

Mihailović je kazao da je veliko poniženje kada je neko građanin jedne zemlje, a nema pristup institucijama i pravima te zemlje. (kraj) is/lč/dpv

Share: