Godišnjica napada na novinara

16:08 07. 07. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) podsetilo je da je sutra godinu dana od prebijanja novinara Bete Žikice Stevanovića koji je izveštavao sa protesta kada su ga, uprkos tome što je držao novinarsku karticu u rukama i ponavljao da je novinar, policajci nemilosrdno tukli palicama po glavi i telu zbog čega je lekarski zbrinut.

"Nisam očekivao ni 8. jula da će to biti rešeno, kao što danas i nije. Ne znamo ko je tukao mene i ostale građane tih večeri. Brzina kojom tužilaštvo i policija ne rešavaju ovaj slučaj je očekivana. U policiji postoji samozaštita i rešavanje ovog i ostalih slučajeva prebijanja građana urušilo bi narativ vlasti da je policija postupala uzdržano i samo kad je morala", rekao je za UNS Stevanović.

U evidenciji postupanja javnih tužilaštva u vezi sa napadima na novinare na prošlogodišnjim protestima, uz Stevanovića nalaze se i snimatelj Bete Luka Pređa, kog je policajac udario palicom, zatim fotoreporteri Bete Miloš Miškov i Svetlana Dojčinović, koji su pogođeni čvrstim predmetima u glavu i ruku. (kraj) vbr/dpv

 

Share: