Treća doza od utorka

22:12 15. 08. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Vakcinacija protiv korona virusa trećom dozom u Srbiji počinje u utorak, najavila je članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za RTS rekla da su prve grupe za vakcinaciju osobe koje imaju smanjeni imuni odgovor, pre svega osobe s različitim imunodeficijetnim stanjima.

Kako kaže, treća doza se predviđa za osobe na hemodijalizi, pacijente kojima su transplantirani organi i koji su trenutno na imunosupresivnoj terapiji, navodeći primer tretiranja karcinoma različitim hemoterapijama.

U grupi za treću dozu vakcine su i osobe starije od 70 godina, korisnici ustanova socijalne zaštite, pre svega gerontoloških centara.

"Tu su i zaposleni u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite, ali i kategorija putnika u međunarodnom saobraćaju", navela je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da će treću dozu na lični zahtev moći da prime i svi građani kojima je prošlo više od šest meseci od kada su primili drugu dozu vakcine. (kraj) vip/nm

Share: