Bez muzike posle 22h

18:23 30. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ugostiteljski objekti u Beogradu posle 22 sata radnim danom i posle 23 sata petkom i subotom neće moći da emituju muziku u baštama, odnosno neće biti dozvoljeno da se muzika iz ugostiteljskih objekata čuje u baštama, odlučeno je u Skupštini grada Beograda, usvajanjem Izmena i dopuna Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji prestonice.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je buka iz ugostiteljskih objekata jedan od najčešćih problema s kojima se gradska uprava suočava i jedan od najčešćih razloga za žalbe građana.

"Odluka se ne odnosi na Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje duž vodotokova prvog reda Save i Dunava, jer ćemo problem buke iz ugostiteljskih objekata koji se tu nalaze rešiti na drugi način, odnosno donošenjem Zakona o buci, kada će svi morati da sprovedu tehničke mere zaštite od buke kako bi mogli da rade normalno", rekao je Vesić.

Što se tiče ostalih ugostiteljskih objekata u Beogradu, naveo je da će se od šestog ili sedmog septembra, kada bude stupila na snagu odluka koja je danas usvojena, rigorozno kontrolisati njena primena; za njeno kršenje propisane su najviše moguće kazne: 150  000 dinara za pravna lica, 25 000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 75 000 dinara za preduzetnika. (kraj) dep

 

Share: