Kutak za mame i bebe

19:50 22. 09. 2021. FoNet | Desk

NIŠ - Samo zajedničkom kontinuiranom podrškom možemo doprineti podizanju svesti javnosti da je dojenje zaista važno, a da beba bira gde, izjavila je Agnes Ivković, brend menadžer kompanije ROSA vode, koja je u Nišu postavila prvi Kutak za mame i bebe.

Kako je saopšteno, ona je istakla da će "ovaj jedinstveni prostor na otvorenom pružiti mamama svu udobnost i bezbednost prilikom dojenja".

"Ovo je zaista velika čast za naš grad i podstrek svim mamama da svoje bebe doje u javnosti”, izjavila je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša.

Događaju na Niškoj tvrđavi prisustvovao je i Aleksandar Krstić, zamenik predsednika Crvenog krsta u Nišu, koji je ocenio da je odabrano pravo mesto za postavljanje Kutka.

U okviru Rosa kutka, pored specijalno dizajnirane klupe izrađene od borove građe, nalaze se i dve mehanizovane komode za prepovijanje beba, navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući podršci zajednice, kroz kupovinu Rosa vode i izdvajanju jednog dinara od svake prodate boce od 1.5l, prikupljena su značajna sredstva koja su omogućila postavku 21 Rosa klupe za mame i bebe u gradovima širom Srbije, tokom 2020. godine. (kraj) def

 

 

Share: