Srpsko filantropsko veče

23:05 29. 10. 2021. FoNet | Vera Barišić

VAŠINGTON - Srpsko filantropsko udruženje, neprofitna i nestranačka organizacija sa sedištem u Njujorku, koja okuplja mlade profesionalce srpskog porekla, 12. novembra organizuje drugo Srpsko filantropsko gala veče u svečanoj sali istorijskog zdanja "Gotam hol" (Gotham Hall) u Njujorku.

Udruženje na ovogodišnjoj gala večeri prikuplja sredstva za "IT Bootcamp", besplatnu IT školu za prekvalifikaciju u IT sektoru u Srbiji. Taj projekat četiri godine pruža mogućnost za društveni napredak pojedincima, koji nisu imali priliku za formalno IT obrazovanje. Školu je do sada upisalo 995 polaznika, od kojih je više od 450 uspešno našlo posao u struci, preneo je Glas Amerike. 

"Tim Srpskog filantropskog udruženja veruje u ljude i njihov potencijal, kao i da je obrazovanje ključ napretka i najbolja investicija u budućnost. Vođeni time, izabrali smo da se na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri prikupljamo donacije za 'IT Bootcamp'", rekao je jedan od osnivača i predsednik Upravnog odbora Udruženja Petar Marković. (kraj) vbr/dpv

Share: