Pravila o raskidu ugovora

16:23 19. 11. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) saopštila je da pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja o jednostranoj izmeni uslova ugovora, s operaterom elektronskih komunikacija raskine ugovor - bez obaveze plaćanja troškova u vezi s raskidom, ako se najavljenim izmenama bitno menjaju uslovi ugovora.

Obaveza operatera je, kako se navodi u saopštenju, da pretplatnika obavesti najmanje mesec dana unapred o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, a pretplatnik ima pravo da po prijemu obaveštenja raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi s raskidom ugovora, ako se najavljenim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojim je ugovor zaključen na način koji nije na korist pretplatnika.

Ako pretplatnik (korisnik) - koji se u datom roku u pisanoj formi operatoru izjasnio za raskid ugovora - želi da zadrži postojeći broj, može da se obrati drugom operatoru sa zahtevom za prenos broja, a operator s kojim je raskinuo ugovor dužan je da mu to omogući, ističe Ratel. (kraj) vip/and/nm

Share: