Podrška plemenitim ciljevima

14:25 03. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Wiener Städtische osiguranje u Srbiji proslavlja desetogodišnjicu svojih volonterskih akcija kroz koje su pomagali zajednicu i one kojima je pomoć bila najpotrebnija, saopšteno je iz te kompanije.

Vienna Insurance Group i Wiener Städtische osiguranje aktivno su pomagali poplavljenim područjima 2014. godine, učestvovali u sadnji 100 stabala kojom je obeležena decenija poslovanja u Srbiji, pomagali brojnim humanitarnim organizacijama i pojedincima do učešća u ekološkim akcijama.

Tokom protekle decenije, hiljade zaposlenih u VIG-u, u 22 zemlje, odvojilo je ukupno 300.000 sati svog vremena da pomognu ljudima u nevolji.

"Želimo da svoju društvenu odgovornost demonstriramo ne samo kroz korporativne projekte već i kroz podizanje svesti svakog zaposlenog o njegovoj ulozi u sopstvenoj zajednici. Iz tog razloga promovišemo akciju volontiranja „Lanac dobrote“, kroz koju naši zaposleni iz svih krajeva zemlje učestvuju u društvenim akcijama pomoći lokalnoj zajednici, koristeći sopstvene resurse i sopstveno vreme da bi pomogli onima koji su najugroženiji. Karike našeg „Lanca dobrote“ nižu se po celoj Srbiji i ponosan sam na naše zaposlene koji smisao svog postojanja pronalaze u deljenju sa drugima“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja Zoran Blagojević.

"Društveni angažman, solidarnost i volonterski duh ne poznaju granice: nakon pokretanja u Austriji, Social Active Day brzo se proširio širom Centralne i Istočne Evrope i sada je ključni element naše kulture. Na VIG-ovim tržištima, Social Active Day je jedan od vrhunaca godine za mnoge naše zaposlene. Želela bih da im svima izrazim zahvalnost, zaslužuju najveću pohvalu“, poručila je generalna direktorka Vienna Insurance Group (VIG) Elizabet Štadler.

Peti decembar je međunarodni Dan volontera. Ustanovljen 1985. godine, ovaj poseban dan se fokusira na promovisanje i poštovanje posvećenosti dobrovoljnim aktivnostima širom sveta. Svake godine zaposleni u Vienna Insurance Group (VIG) – najvećoj austrijskoj međunarodnoj osiguravajućoj grupi – mogu provesti jedan radni dan volontirajući u podršci dobrim ciljevima. Pod nazivom Social Active Day (Dan društveno aktivnih), VIG je ovu jedinstvenu inicijativu pokrenuo 2011. godine – usred ekonomske i finansijske krize. (kraj) dep

Share: