Odgovorni Grčićevi saradnici

13:50 15. 12. 2021. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije traži od direktora EPS Milorada Grčića da kroz analizu i utvrđivanje razloga zbog kojih je došlo do ozbiljnih problema u proizvodnji električne energije utvrdi i odgovornost svojih najbližih saradnika i da postupi u skladu s tim.

Zaposleni su u današnjem otvorenom pismu poručili da iako se problemi nastali u proizvodnji električne energije u termo i rudarstkom sektoru EPS umnogome mogu opravdati velikim padavinama kiše i snega, ovoga puta oni nisu vezani samo za elementarne i meteorološke uslove, već su jednim delom izazvani i ljudskim faktorom, odnosno za njih su odgovorni Grčićevi najbliži saradnici.

"Smatramo da je neophodno da se još jednom istaknu nadljudski napori zaposlenih u proizvodnom delu termo i ugljaskog sektora koji su po ko zna koji put pokazali da za njih ne postoje granice angažovanja kada je u pitanju borba za održavanje proizvodnje i stabilnost energetskog sistema", istakli su iz sindikata i dodali da očekuju da za takve napore i rad budu adekvatno nagrađeni. (kraj) is/kt/dj

Share: