Dominacija Aleksandra Vučića

13:44 14. 03. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - U prvih 26 dana izborne kampanje imamo intenzivnu funkcionersku kampanju, veće učešće državnih funkcionera u stranačkim aktivnostima nego u prethodnim izbornim ciklusima i medijsku dominaciju Aleksandra Vučića i njegove liste, izjavio je danas član Upravnog odbora Transparentnost Srbija Zlatko Minić.

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić je rekao da su od početka izborne kampanje podnosili prijave, pre svega Agenciji za sprečavanje korupcije koje se odnose na moguće kršenje Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o finansiranju političkih aktivnosti i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Minić je, na konferenciji za novinare, rekao da su uočili "medijsku dominaciju Aleksandra Vučića i njegove liste kroz kombinaciju funkcionerske kampanje, izjava i gostovanja na televizijama i oglašavanja".

"Što se ovih glavnih karakteristika tiče ništa se značajno nije promenilo ni od 3. marta kada su raspisani predsednički izbori", rekao je Minić predstavljajući prve nalaze u vezi sa izbornom kampanjom za republičke i predesedničke izbore koje Transparentnost Srbija prati. (kraj) vbr/lč/dj

Share: