Borba za radna prava

12:12 01. 05. 2022. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - U Srbiji će danas nizom manifestacijai sindikalnih skupova biti obeležen Međunarodni dan rada 1. maj, a na izletištima širom zemlje od ranog jutra traju tradicionalna okupljanja na prvomajskom uranku.

Centralna sindikalna manifestacija biće održana u Leskovcu gde Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) organizuje Prvomajski protest i protestnu šetnju do fabrike "Jura", ispred koje će biti organizovana centralna manifestacija.

U Prvomajskom proglasu sindikat Nezavisnosti ističda će nastaviti borbu za zdravo i bezbedno radno mesto, kvalitetne kolektivne ugovore i dostojanstvenu zaradu.

"Zahtevaćemo da učestvujemo u svim radnim grupama koje će raditi na izmenama i dopunama radnog i socijalnog zakonodavstva u budućnosti. Cilj nam je da sindikalno organizujemo sve radnike koji po bilo kom osnovu rade u našoj zemlji i insistiraćemo i da nam to bude omogućeno kroz nova zakonska rešenja. Pravo na sindikalno organizovanje treba da imaju svi", poručio je sindikat Nezavsnost. (kraj) vip/dpv

Share: