Obnovljen vrtić u Trsteniku

13:59 27. 05. 2022. FoNet | Davor Lukač

TRSTENIK - Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović izjavila je danas da je Vlada Srbije kroz program „Partnerstvo za lokalni razvoj“ iz sredstava Evropske investicione banke uložila nešto manje od 21 miliona dinara, a opština Trstenik oko 4,5 miliona dinara u rekonstukciju vrtića u tom gradu, saopšteno je iz tog ministarstva.

Država je izdvojila novac i uložila ga u rekonstrukciju objekta u koji decenijama nije ulagano, a za mene je najveći rezultat to što smo zajednički radili na ovom projektu, zalaganje i opštine Trstenik i Ministarstva da se sredstva utroše na pravi način i da pokažemo da su nam podjednako važna ulaganja i u manje sredine poput Trstenika, kako bi motivisali stanovništvo da ovde ostane, rekla je Obradović nakon obilaska vrtića „Biseri 2“.

Prema mišljenju Obradović, novac je utrošen na pravi način i za sanaciju tog objekta, a za sve radove koji su izvođeni na njemu bilo je potrebno mnogo dobre volje i saradnje, ali i strpljenja, imajući u vidu da je vrtić sve vreme radio i da nije bilo lako nikome u tom periodu, ni vaspitačima, ni deci, a ni njihovim roditeljima.

Nastavićemo da ulažemo u male sredine, da radimo na tome da uslovi za život budu što bolji i kvalitetniji u svim lokalnim samoupravama u Srbiji, jer samo na taj način možemo zadržati stanovništvo u njihovim sredinama i raditi na podizanju nataliteta u njima, zaključila je Obradović. (kraj) dar/dal/dj

Share: