Obrazovanje kao osnov države

11:19 13. 06. 2022. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević rekao je da bez mladih obrazovanih ljudi nijedna država nema budućnost, zbog čega treba ulagati u njihovo obrazovanje.

Karađorđević je na svečanosti organizovanoj u Belom dvoru povodom proslave 25 godina postojanja Britanske internacionalne škole poručio da je dobra edukacija temelj svake države na svetu i prvi i najvažniji korak da se obezbedi sigurna budućnost za svakog pojedinca, kao i za društvo u celini.

On je, zajedno sa direktorkom škole Aleksandrom Keserović, u nedelju uveče dodelio diplome najuspešnijim učenicima i maturantima.

Keserović je poželela đacima da budu srećni, da šire svoja prijateljstva i da izgrade uspešnu budućnost.

Ona je podsetila da je Britanska internacionalna škola počela sa radom 1997. godine kao prva međunarodna srednja škola u Srbiji na engleskom jeziku.

Škola je bila u mogućnosti da primi decu diplomatskog kora, stranih poslovnih predstavnika, kao i domaću decu zainteresovanu za školovanje na engleskom jeziku koja žele da pohađaju univerzitete širom sveta.

Dodeli diploma i nagrada prisustvovali su i ambasadori Rumunije Silvia Davidoju, Bugarske Petko Кolev Dojkov i Islamske Republike Pakistan Šerjajr Akbar Кan, kao i prvi sekretar ambasade Palestine Sami Nazmi A. Mana.  (kraj) dar/kt/dj

Share: