Vratiti frekvenciju

19:08 13. 07. 2022. FoNet

BEOGRAD - Menadžment i osnivači RTV BK Telecom danas u saopštenju izražavaju nadu da će REM, poštovanjem prethodnih odluka najviše sudske institucije Srbije i prepoznavanjem "dokazanog kvaliteta i novokreiranog programa, povratiti oduzetu nacionalnu frekvencija ovoj jedinstvenoj i rado gledanoj televiziji u zemlji i regionu".

Kako se ocenjuje, to bi "omogućilo izvršenje zakonskih obaveza nadležnih institucija, a potom i pružanje nove prilike svim građanima Srbije da u svojim domovima mogu pratiti programske sadržaje producirane i odabrane po najvišim standardima svetski priznatih medija".

U saopštenju se ocenjuje da su predstavnici BK TV članovima Saveta REM predstavili programski elaborat koji objedinjava sve konkursom definisane elemente.

"Iznete su reprezentativne postavke budućeg programa ranije jedne od najuglednijih televizija u Srbiji i regionu koja je uživala najveće poverenje gledališta", ističe se u saopštenju i navodi da je razgovor sa članovima Saveta REM bio profesionalan i korektan.

Prema saopštenju, "istaknute su sve vrednosti ranijih iskustava zasnovanih na postignutim rezultatima BK TV, kao i nove tehnološke i programske inovacije čijom primenom će se obezbediti visoki stepen već stečene medijske prepoznatljivosti kod građana".

Na taj način, "visoko postavljeni ciljevi planiranog novog televizijskog programa treba da obezbede negovanje vrhunskih informativnih, kulturnih, obrazovnih, zabavnih i drugih sadražaja, koji mogu zadovoljiti potrebu građana Srbije za medijskim praćenjem društvenih događanja u našoj zemlji i svetu", naglašava RTV BK Telecom.

"Istovremeno, BK TV će nastaviti da neguje programsku otvorenost za nove kreativne i tehnološke incijative, i nastaviti baštinjenje posebne pažnje prema programu sa multikulturalnom i multinacionalnom tematikom", najavljuje se u saopštenju. (kraj) def

 

Share: