Mladi da izaberu Srbiju

13:42 09. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - U dilemi da li da ostanu u Srbiji ili odu u inostranstvo, mladi treba da izaberu Srbiju, poručili su predstavnici državne uprave, javnog i privatnog sektora na Regionalnom seminaru Build Yourself Studentske unije Ekonomskog fakulteta u Beogradu, čija je tema "Šanse i izazovi mladih za uspešnu karijeru u Srbiji".

Seminar je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je, odgovarajući na konstataciju novinara da se mnogi mladi sele u inostranstvo zbog "lošeg stepena demokratije" i nezadovoljstva stanjem u društvu, ocenio da je za njega prirodno da se živi sa svojom porodicom, među prijateljima, da govorite maternjim jezikom i da se "borite da naša zajednička kuća Srbija bude bolja država".

"Država mora da stvara bolji ambijent ali svi smo zajedno igrači na terenu koji prave taj ambijent, i ako to ne shvatimo, onda smo u problemu kao narod i nacija. A da navijam da popunjavamo druge države i tuđe gradove... iskreno prezirem ljude koji nagovaraju ljude da napuštaju svoju državu. Za mene je to zločin, a kada čujem da to neko radi kao učitelj, predavač...gotovo genocid praviš nad svojom državom", ocenio je Vučević. (kraj) vbr/mr/bdr

Share: