Da li je prikriven dokaz

19:40 10. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koja je održana zbog pretnji koje su novinaru Dragojlu Blagojeviću upućene 12. jula, predstavnik Republičkog javnog tužilaštva je upoznao članove Grupe sa izveštajem Sektora unutrašnje kontrole MUP-a o tome da li je prikriven ključni dokaz u ovom slučaju, kako bi prijava bila odbačena.

Uprkos činjenici da je Telekom potvrdio da je Blagojević primio preteći poziv 12. jula u 23:45, MUP to nije prijavio, a Sektor unutrašnje kontrole je posle sprovenede istrage obavestio tužilaštvo da taj poziv nije registrovan u nadležnoj službi MUP-a iz tehničkih razloga, na čijem otklanjanju će se raditi, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da je nesumnjivo utvrđeno da je tog dana došlo do pretećeg poziva uredniku magazina Drvo tehnika, tužilaštvo će nastaviti dalje postupanje ka otkrivanju učionica tog krivičnog dela, a predstavnik tužilaštva je rekao da je formiran još jedan predmet koji će se baviti rasvetljavanjem činjenica u vezi sa nepoklapanjem podataka iz Telekoma i nadležne službe MUP-a. (Kraj) is/bdr

 

 

 

Share: