Stipendije fondacije Mineco

12:56 03. 11. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Kompanija Mineco je, u okviru Fondacije „Evro za znanje“, i ove godine dodelila dve stipendije najboljim studentima u Srbiji i najavila da će i narednih godina nastaviti da podržava ovu plemenitu akciju.

Fondacija „Evro za znanje“ je po deseti, jubilarni, put dodelila stipendije, a kompanija Mineco je po sedmi put zaredom za dvoje studenata obezbedila po 120.000 dinara.

Kako se ističe u saopštenju, jedan od dobitnika stipendije je Ilija Dumić iz Sjenice, student IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, na smeru Istraživanje ležišta – modul ekonomska geologija, sa prosekom ocena 9,21.

Dumić misli da je ideja Fondacije „Evro za znanje“ izuzetna i namerava, po završetku studija, lično da doprinese njenom radu, kako bi pomogao i budućim generacijama studenata.

Njemu znači što je dobio stipendiju, jer će mu olakšati da privede studije kraju, "a pogotovo što dolazi od kompanije koja se u našoj zemlji bavi rudarstvom".

Ta činjenica mi uliva nadu da za moju struku ima posla i napretka i da ću i ovde moći da se usavršavam, rekao je Dumić.

Kao jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu Zapadnog Balkana, kompanija Mineco već dve decenije posluje u Srbiji i prepoznaje koliko je važno kroz ovakve projekte pružiti podršku najtalentovanijim mladim ljudima koje naša zemlja ima.

Kompanija će i ubuduće pomagati dobre studente rudarstva i geologije i veruje da će se sledeće godine prijaviti još veći broj kandidata.

Dobitnicima je kao i svake godine, pored finansijske pomoći, omogućeno da u rudnicima u kojima je Mineco većinski vlasnik u Srbiji, steknu praksu i da na licu mesta provere teorijska znanja koja su stekli na fakultetu, navodi se u saopštenju. (kraj) def/bdr

Share: