Ispraćaj Siniše Mihajlovića

14:10 19. 12. 2022. FoNet | Velimir Ilić

RIM - Više od 2.000 poštovalaca, prijatelja, navijača i fudbalskih zvničnika Srbije i Italije oprostilo se danas u Rimu od Siniše Mihajlovića koji će biti sahranjen u krugu najuže porodice.

Pošta Mihajloviću odata je ispred rimske bazilike Svete Marije, anđela i mučenika, a posednjem ispraćaju prisustvovali su italijanski ministar Andrea Abodi, predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đovani Malago i predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina, kao i mnogi Mihajlovićevi prijatelji i bivši Frančesko Toti, Danijele De Rosi, javlja agencija ANSA.

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić došao je sa igračima Lacija, za koji je nekada igrao i Mihajlović.

Mihajlovića su ispratili i fudbalski zvaničnici iz Srbije i delegacija Crvene zvezde, koja je na kovčeg položila crveno-beli dres sa brojem 11, uz dresove ostalih klubova za koje je igrao.

Siniša Mihajlović preminuo je prošle nedelje u 53. godini posle duge borbe sa leukemijom.

Nadbiskup Bolonje i predsednik Italijanske biskupske konferencije Mateo Marija Zupi je, odajući poštu Mihajloviću koji se borio s teškom bolešću, rekao da on "nikad nije pobegao" i "suočio se s tim hrabro, hrabreći i druge".

Mihajlović je odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova za reprezentacije Jugoslavije i Srbiju i Crne Gore između 1991. i 2003. godine, a posle Vojvodine i Crvene zvezdu, ostatak karijere proveo je u Italiji, igrajući za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu, vodio je više klubovau italijanskoj serija Serije A,a reprezentaciju Srbije između 2012. i 2013. godine.

Leukemija mu je dijagnostikovana 2019. godine, a s teškom bolešću suočio se izuzetno hrabro, navodi agencija ANSA, ističući da se vratio kao glavni trener Bolonje i ostao na klupi seve do septembra. (kraj) vip/dj

Share: