Počinje letnji semestar

16:29 01. 03. 2023.

U novom, redizajniranom prostoru, u samom centru Novog Beograda, Alfa BK Univerzitet dočekuje početak letnjeg semestra u najsavremenijim uslovima i najavljuje svečani prijem studenata koji će se održati 06. marta 2023. godine u 12 časova..

Ovaj događaj predstavlja početak novog poglavlja Univerziteta, koji postoji 30 godina, navodi se u saopštenju i ističe da će, osim predavanja i redovne nastave, studenti imati priliku da učestvuju u različitim vannastavnim aktivnostima.

Uz to, već u martu, predstavićemo Online prolećne radionice za srednje škole, na kojima će biti održana predavanja o aspektima međunarodne trgovine, marketinga, informacionih tehnologija i računarskih nauka, kao i predavanja o engleskom jeziku i anglofonim kulturama.

Te radionice će pružiti priliku srednjoškolcima da se upoznaju sa aktuelnim temama u svetu biznisa i komunikacija, ali i da unaprede svoja znanja I veštine u domenu novih tehnologija i jezičke kulture.

Pored toga, Fakultet za strane jezike Alfa BK Univerziteta je objavio Konkurs za književne radove srednjoškolaca, na koji do 20. maja 2023. zainteresovani mogu slati svoje pesme, priče i druge kreativne radove na engleskom ili srpskom jeziku. Nagrađeni radovi biće objavljeni u posebnom izdanju Fakulteta za strane jezike.

„Svetski dan poezije“, koji se obeležava 21. marta, takođe će biti deo iskustva studenata na Alfa BK Univerzitetu. Na ovom događaju, biće izloženi kreativni radovi studenata i profesora, a biće organizovan i razgovor sa gostima pesnicima i umetnicima.

U saradnji sa naučno-stručnim društvom za zaštitu životne sredine Ecologica, Univerzitet će obeležiti „Dan planete Zemlje“, 22. aprila.

Uključivanje u sportska društva i učešće u sportskim takmičenjima je takođe deo studentskog iskustva na Alfa BK Univerzitetu. Biće organizovan i poseban sportski događaj – Univerzijada Alfa BK Univerziteta.

Pored toga, 23. aprila, studenti i profesori Alfa BK Univerziteta predstavljaće Univerzitet na 36. Beogradskom maratonu.

Na „Dan studenata“, 4. aprila, predstavljeno digitalno izdanja studentskog časopisa ModLit, koji je bio deo projektnog rada u okviru predmeta iz anglistike, kao i drugih kreativnih i stručnih radova, koja su deo iskustva naših bivših i sadašnjih studenata na Alfa BK Univerzitetu.

Studenti će imati priliku da prisustvuju i predavanju o Šekspirovim delima I mogućnostima njihove primene u kreativnoj industriji, ali i da učestvuju na tradicionalnoj, 12. međunarodnoj konferenciji Fakulteta za strane jezike - Jezik književnost i mediji, koja svake godine okuplja kolege iz regiona i inostranstva, ali i na tradicionalnoj izložbi kreativnih radova - CreA(R)Tivity.

Share: