Poziv na sveobuhvatni bunt

18:54 10. 03. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Korupcija, laž i ubistva ostaju nerešeni i sada je trenutak da reakcija naroda bude brza, oštra i kratka, i zato vas pozivamo na sveobuhvatni bunt, da od sledećeg ponedeljka do petka, od 10 do 10.30 sati, stane Srbija, da svako obustavi rad, rečeno je danas na advokatskom i svenarodnom protestu "Ne damo naše Laure".

Na protestu organizovanom ispred Vlade u znak podrške smenjenim tužiteljkama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojani Savović i Jasmini Paunović, advokatica Sara El Sarag podsetila je da je Laura Koveši tužiteljka u Ruminiji koja je postala simbol borbe protiv korupcije, iza koje su stale sve institucije i narod i koja je hapsila kriminalce.

Ona je pozvala sudije i prosvetne radnike da obustave rad, da građaveniske mašine stanu, da mediji ugase program i da žene iz fabrika sa pelenama izađu napolje i dodala da je Srbiji potrebna solidarnost i empatija da bi društvo reklo da je dosta bezvlašća, ugnejtavanja i podela i istakla da nas "dele na nacije, profesije, klubove i okviru porodice". (kraj) is/bdb/bdr

Share: