Venci u Donjoj Gradini

12:16 23. 04. 2023. FoNet | Vera Barišić

KOSARSKA DUBICA - Na grobljnom polju "Topole" u Spomen-području Donja Gradina danas su položeni venci za više od 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Јevreja i 127.000 antifašista koji su ubijeni u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora, preneo je RTRS.

U ime institucija Republike Srske venac su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković i srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Venac je položio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sa njim su u pratnji bili predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković.

Prema programu obeležavanja, ostale zvanice su položile po jednu ružu, a među njima ambasadori Izraela za BiH sa sedištem u Tirani Galit Peleg, Rusije Igor Kalabuhov, Srbije Aleksandar Đorđević, predstavnici kineske i mađarske ambasade. (kraj) vbr/bdr

Share: