Ašanin o stanju povređenih

10:18 06. 05. 2023. FoNet/AP | Vera Barišić

BEOGRAD - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su dva učenika i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" dobro, kao i da najteže povređeni učenik koji se nalazi u Urgentnom centru pokazuje pomake na bolje i njegovo stanje je za sada zadovoljavajuće.

On je za RTS rekao da će nastavnica u ponedeljak imati još jednu ortopedsku intervenciju na šaci.

Kako navodi RTS, devojčica koja je posle pucnjave na lečenju u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena sa teškim povredama glave.

Što se tiče stanja pacijenata koji su posle pucnjave kod Mladenovca dovezeni u Urgentni centar, Ašanin je rekao da su od sedam operisanih pacijenata tri sasvim razbuđena i dobro.

Prema njegovim rečima, pacijent koji je u petak prebačen iz smederevske bolnice je takođe posle dodatnih intervencija dobro.

Pacijenti sa najtežim povredama, koje uvek mogu dodatno da se zakomplikuju, pod budnim su okom lekara i njihovo stanje se prati, naveo je Ašanin.

Posle pucnjave u okolini Mladenovca dva pacijenta koja se nalaze u bolnici "Sveti Luka" u Smederevu su stabilnog stanja. Svi teže povređeni su prebačeni za Beograd.

Tokom jučerašnjeg dana mnogi građani su dolazili uznemireni zbog pucnjave kod Mladenovca i raspitivali se za stanje povređenih. Zbog toga su otvorene dodatne dve telefonske linije za psihološku podršku na koje građani mogu da se jave: 026 240 932/026 240704.

Svi koji žele mogu u ponedeljak da daju krv od 9 do 15 časova u smederevskoj sportskoj hali, a prevoz će biti organizovan i iz Smederevske Palanke. (kraj) vb/mk

Share: