Istraga i protiv majke

12:28 22. 05. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, po službenoj dužnosti, formiralo predmet u vezi masovnom ubistvom 3. maja u OŠ "Vladimir Ribnikar", a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloletnog K.K. koji je počinio ubistvo, stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ Vladimir Ribnikar, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, objavljeno jena internet stranici Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi "dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K.K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu", kao i da utvrdi da li se ta porodica "odranije nalazila u evidenciji tog organa". (kraj) vip/bdr

Share: