Mezon Rojal: Poštujemo zakon

11:36 01. 09. 2023. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Kompanija Mezon Rojal je danas, povodom rušenja zgrada na beogradskoj Slaviji, saopštila da je za uklanjanje objekata dobijena dozvola, a zatim i građevinska dozvola, čime je na projekat pečat dala i verifikaciona komisija sa brojnim stručnjacima, kako iz sveta, tako i iz Srbije.

Firma Mezon Rojal je kao investitor angažovana u izgradnji poslovno-stambenog kompleksa Kraljevski krugovi, zbog kojeg su srušene zgrade stare i nove Građanske štedionice, čiji je status prethodne zaštite istekao 2020. godine, kao i zgrada arhitekte Milana Zlokovića.

Iako je plan na početku za ideju imao inkorporiranje postojećih zgrada u predviđen kompleks, one su srušene do temelja.

Centar za urbani razvoj nedavno je ocenio da su fasade zgrada mogle da se sačuvaju, zbog čega je zatraženo da se fasade vrate.

Kompanija Mezon Rojal je na pitanje FoNeta odgovorila da fasade nije bilo moguće sačuvati, jer su bile veoma trošne, a pojedine i opasne po život.

Pre nego što je prošle godine usvojen urbanističi plan, bili su istaknuti rani javni uvid i javni uvid, a na sednici se jasno definisalo šta je predviđeno u budućem objektu, tvrdi Mezon Rojal.

Navedeno je da su prošli sve zakonske procedure nadležnih ustanova, čime su praćene zakonske regulative, što će se i nastaviti.

Jedan od najvećih i najpoznatijih trgova u Beogradu i Srbiji dobiće moderan objekat, kojim bi glavni grad mogao da se diči i stane u rang sa mnogim svetskim metropolama, saopštila je firma Mezon Rojal. (kraj) drp/mv/dj

Share: