Podrška LGBTIQ+ zajednici

18:29 07. 09. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Želimo da potvrdimo našu posvećenost poštovanju, promovisanju i zaštiti ljudskih prava za sve, ponosno stojimo uz LGBTIQ+ zajednicu u Srbiji i čvrsto podržavamo vrednosti koje Prajd predstavlja - prihvatanje, inkluziju i različitost, navedeno je u danas objavljenom zajedničkom saopštenju ambasada i predstavništva 25 zemalja i Delegacije EU.

Nastavićemo da radimo sa lokalnim LGBTIQ+ organizacijama kako bismo pomogli da ta zajednica zauzme legitimno mesto u društvu i obezbedili konstruktivnu debatu kada su u pitanju teme jednakosti, nediskriminacije i ljudskih prava, uključujući slobodu okupljanja i slobodu izražavanja, saopšteno je povodom Prajda 2023.

Izjavu su potpisale ambasade i predstavništva Argentine, Australije, Austrije, Belgije, Kanade, Hrvatske, Češke, Danske, Delegacije Evropske unije, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Japana, Holandije, Norveške, Portugalije, Rumunije, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske, Ukrajine, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. (kraj) is/bdb/bdr

Share: