Padavine, grad i olujni vetar

12:01 23. 09. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra upozorenje na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će posle podne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, krajem dana, tokom noći i sutra proširiće se na celu zemlju uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj i Sremu se očekuju danas posle podne i uveče, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80 milimetara, a lokalno i oko 100 milimetar za 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će večeras i tokom noći zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju, pa se u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 milimetara za 24 sata, lokalno i više.

Na Kolubari i Jadru sa pritokama, Limu, na gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja, upozorio je Zavod. (kraj) vbr/mk

Share: