Radoičić negirao krivično delo

17:31 03. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Advokat Goran Petronijević, pravni zastupnik Milana Radoičića, izjavio je danas da njegovog klijenta, posle privođenja i nakon predloga tužioca da mu se odredi pritvor, očekuje davanje izjave pred sudijom za prethodni postupak, ali da je ceo postupak protiv Radioičioća plosledica pritiska i van je krivično-pravne odgovornosti.

Petronijević je novinarima ispred Palate pravde potvrdio da je policija privela Radoičića u Više javno tužilaštvo, posle pretresa stana u Beogradu i da je posle saslušanja, Tužilaštvo predmet ustupilo sudiji za prethodni postupak.

Po saznanjima, Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora i sada je na sudu da odluči, rekao je Petronijević, navodeći da čeka poziv sudije.

Pretres strana je izvršen tokom jutra, nije pronađeno ništa što bi bilo od značaja, rekao je Petronijević.

Radoičiću je , kako kaže, oduzeto oružje za koje je imao dozvolu.

Sačinjena je potvrda, on je priveden u MUP i potom doveden ovde na saslušanje, rekao je advokat i dodao da se Radoičić nalazi u Palati pravde.

Ako me pitate kada će biti saslušanje, stvarno ne znam, rekao je Petronijević, naglašavajući da kao branilac smatra da nema ni osnova za vođenje postupka.

U postupanju tužilaštva i policije, bez obzira na procesnu korektnost, materijalno nema nijednog dokaza, osim članaka i snimaka za sve što mu se stavlja na teret. Smatram da je sve stvar pritiska i nekih stvari van krivično pravne prirode i apsolutno stojim iza toga, naglasio je Petronijević.

On je rekao da je Radoičić negirao izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, objasnivši je do tančina šta je sve uradio.

Negirao je da to ima veze sa krivičnim delima koje mu se stavljaju na teret, ponovio je Petronijević. (kraj) vip/ivt/mk

Share: