Problemi u Gornjoj Toponici

16:43 12. 10. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" uslovi za pacijente su izuzetno loši i vladaju šuga i vaši, a direktor Milan Stanojković, umesto da rešava probleme, obračunava se sa sindikatom koji na njih ukazuje, saopštila je danas Asocijacija samostalnih nezavisnih sindikata (ASNS).

Kako se navodi, razlog za obračun sa članovima ASNS je i dobijena sudska presuda zaposlenog Mladena Mladenovića protiv poslodavca, a u vezi sa pogrešnim obračunom naknade za prevoz.

Plašeći se masovnih tužbi zaposlenih, Stanojković je počeo obračun sa poverenikom ASNS i glavnim tehničarem odeljenja Igorom Velimirovićem i premestio ga novo radno mesto pod izgovorom da je "izgubio autoritet" i da "ne drži konce u rukama", tvrdi ASNS.

Sindikat je dodao da je Velimirović vodio to odeljenje osam godina bez ijedne greške i da će zato ASNS preduzeti sve korake da bi zaštitio svoje članove.

Iz ASNS najavljuju da će se obratiti resornom ministarstvu, inspekciji rada, medijima, a ukoliko to ne da rezultate pozvaće radnike na obustavu rada. (kraj) vbr/sv/mk

Share: