Srbija primenjuje protokol

12:42 21. 11. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Srbija je u maju 2020. godine ratifikovala Protokol o izmenama i dopunama Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, a služba Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primenjuje odredbe tog protokola, saopšteno je danas iz te institucije.

U saopštenju se navodi da je Strazburu od 15. do 17. novembra, u organizaciji Saveta Evrope, održana 45. plenarna sednica Savetodavnog komiteta za zaštitu lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka (Konvencija 108) na kojoj je učestvovao predstavnik službe Poverenika Marin Cetinić.

Glavne teme 45. plenarne sednice bile su: tumačenje člana 11. modernizovane Konvencije 108, obrada podataka o ličnosti u propisima koji regulišu izbore i glasanje u oblasti registracije i autentifikacije glasača, saradnja sa drugim telima Saveta Evrope, entitetima i posmatračima, kao i razmatranje sudske praksa Evropskog suda za ljudska prava u oblasti zaštite podataka o ličnosti, dodaje se u saopštenju. (kraj) mjj/ivt/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: