Otkriveno spomen-obeležje

13:55 24. 11. 2023. FoNet | Miloš Janković

ALEKSINAC - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i komandant Žandarmerije Saša Kosović danas su u bazi Žandarmerije u Aleksincu otkrili spomen-obeležje poginulim i preminulim pripadnicima odreda ove elitne jedinice čije je sedište u Nišu i položili venac.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Gašić je prilikom otkrivanja spomen-obeležja za čije podizanje su zaslužni niški odred Žandarmerije i Sindikat srpske policije, istakao da je ovaj spomenik dokaz posvećenosti pripadnika ove jedinice čuvanju uspomene na kolege koje su stradale štiteći bezbednost zemlje.

"Stradali pripadnici bili su časni i požrtvovani ljudi koji su iskazali nesebičnu ljubav prema svojoj zemlji. Naša je dužnost da ih pamtimo i poštujemo njihovu žrtvu, a da budućim pokolenjima pokažemo šta su hrabrost, jedinstvo, posvećenost, odanost i solidarnost i da ih naučimo da se time čuva bezbednost naše Srbije, sigurnost naših građana i spokojno detinjstvo naše dece", rekao je Gašić. (kraj) mjj/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: