Volonteri su snaga Crvenog krsta

09:46 05. 12. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Volonteri predstavljaju najveću snagu Crvenog krsta koji ulažu svoje vreme, znanje i svoj rad pomažući svima kojima je pomoć potrebna, koji neguju osnovne principe društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i time čine zemlju boljim i humanijim mestom za život, saopštio je danas Crveni krst Srbije (CKS) povodom Međunarodnog dana volontera.

Porodica volontera društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca broji preko 16 miliona članova, a u toj grupi dobrovoljaca značajan deo čini i mreža volontera CKS i svih organizacija CCKS širom zemlje.

"Crveni krst Srbije ponosan je što neguje dobrovoljnost i humanost kroz aktivnosti svojih 60.000 volontera među kojima ima po godinama i po duhu mladih, onih koji su se tek zarazili klicom dobročinstva, kao i onih koji su radu u Crvenom krstu posvetili decenije, koji su i svojoj deci pokazali lepote puta volonterskog angažovanja i poveli ih njime. Oni su pružali utehu, brinuli o deci, starima, bolesnima, oni su edukovali, spasavali, davali krv i motivisali druge da učine isto time spasavajući živote", istaknuto je u saopštenju.(kraj) vip/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: