Nastavak procesa pred Apelacionim sudom

14:26 08. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Nedavnim saopštenjem NUNS-a, koje sa odnosi nа sudski postupak po tužbi Bogoljuba Karića protiv novinara KRIK-a u kome је sudija Višeg suda u Beogradu Nebojša Đuričić presudio da tužiocu nije naneta šteta, po ko zna koji put se postavlja pitanje objektivnosti i nepristrasnosti srpskog sudstva, sapštila je Služba za odnose sa javnošću Bogoljuba Karića.

Takvom presudom, nažalost, verifikuje se paušalnost i neistinitost iznetih informacija u tekstu KRIK-a, i osporava pravo tužioca nа pravnu satisfakciju i odštetu zbog dokazanih neistina, tendenciozno i politički inspirisanih, koje su iskazane u predmetnom novinarskom tekstu, sačinjenom protivno standardima istraživačkog novinarstva.

Pravni zastupnik tužioca, advokat Milorad Panjević ćе potvrdu tužiočevog uverenja u neopravdanost i neispravnost ove presude potražiti u daljem postupku pred nadležnim Apelacionim sudom, sa jasnim zahtevom da se sve do sada u procesu iznete istinite i dokazane činjenice potvrde kao tačne i time dođe do konačne i pravične presude, navodi se u saopštenju. (kraj) dep/dj

Share: